Dat is hoe een glasvezelnetwerk omschreven zou moeten worden. Dit bereik je natuurlijk alleen door gebruik van goede materialen en de juiste manier van installeren.
Bij het installeren komt best het een en ander kijken. Verschillende typen kabels, connectoren en buizen. Maar ook fusielasmachines en verschillende test- en meetapparaten zijn benodigd om een glasvezel project tot een succes te brengen.
Al deze producten kunnen wij leveren tegen een goede prijs en met bijbehorend advies.
Advies nodig over glasvezel? Of kun je niet vinden wat je zoekt? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op 010 - 26 41 666
Een glasvezelnetwerk is een datacommunicatienetwerk waarbij gegevensoverdracht plaatsvindt via optische vezels in plaats van koperen draden. Het bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder:
Glasvezelkabels: Deze kabels bestaan uit dunne optische vezels die licht gebruiken om gegevens te verzenden over grote afstanden.
Versterkers: Deze componenten worden gebruikt om het licht dat door de glasvezelkabels wordt verzonden te versterken, zodat het signaal over lange afstanden kan worden verzonden zonder verlies van kwaliteit.
Transceivers / converters: Deze componenten zetten elektrische signalen om in optische signalen voor verzending via de glasvezelkabels en omgekeerd.
Switches: Deze componenten zijn verantwoordelijk voor het verzenden van gegevens naar de juiste bestemming binnen een glasvezelnetwerk.
Patchpanelen: Deze componenten worden gebruikt om verbindingen tussen glasvezelkabels en netwerkapparaten te maken. Al deze componenten samen vormen een glasvezelnetwerk, waarmee gegevens snel en betrouwbaar over grote afstanden kunnen worden verzonden. Dit maakt glasvezelnetwerken geschikt voor professionele omgevingen waar hoge bandbreedte en snelle gegevensoverdracht vereist is.